keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Stutttttgart

Hallo!
Kun oltiin viety lapset tänä aamuna päiväkotiin, lähdettiin Ingan kanssa ajamaan kohti Stuttgartia. 45 minsan motarilla päästelyn jälkeen laskeuduttiinkin laaksoon, jossa Stuttgart pitää majaa. Inga oli jo etukäteen kertonut, että kaupunki ei ole erityisen kaunis, vaan ennemminkin tehdaskaupunki. Koko tämä eteläinen länsi-Saksa on täynnä erilaista teollisuutta ja täällä onkin paljon esimerkiksi autotehtaita. Tän takia alue on tosi varakasta. Stuttgartissa on muuten aika uusi Mersu-museo, oisko Arilla ja Oskarilla kiinnostusta poiketa siellä syyslomalla?

Inga. Mustakin on kuva tolla aukiolla. Mutta se on hirveä. Taidan olla lihonut 30kg. Perkuleen juustot.
Kaupungin keskustassa huomasikin, että ihmisillä on rahaa. Luksuskauppoja oli nimittäin aika paljon! Ja pari hienoa ostoskeskusta, ihan Harrodsiin ja Galleria Lafayetteen verrattavia. Kaupunki ei tosiaankaan ollut samalla tavalla 'hübsch' (suloinen, varmaan mun lemppariadjektiivi! :D ) kuin vaikka Heidelberg, mutta kaupungin tunnelma paikkasi paljon. Stuttgartkin on niin keski-Eurooppalainen ja jotenkin dynaaminen. Ihmiset on hyvinpukeutuneita, kahviloita on paljon, puistot ja penkit ovat täynnä hyväntuulista porukkaa. Ja kyllä tuollakin oli tietty kauniita rakennuksia ja aukioita. Saksalaiset taitavat muuten rakastaa suuria aukioita. Onkohan ne rakennettu jotain marsseja varten vai mitä..? Mä ainakin kuvittelen aina tollaiselle aukiolle sotilaat marssimaan tiukoissa muodostelmissaan ja hakaristiliput heilumaan... Vähän taitaa olla mun ajatusmaailma jämähtänyt jonnekin menneisyyteen. :D


Pilvetön taivas, lämpöä yli parinkymmenen, paljon kauppoja, bretselit hyviä, ilmaista jääteetä ja lounasta raatihuoneen rappusilla - eihän tällä reseptillä voi mennä päivä pieleen! Täytyy muuten vielä mainita, että kun istuskeltiin Ingan kanssa juurikin siellä raatihuoneen rappusilla, tuli sellainen arviolta 16-vuotias poika jutteleen meille ja se ois ehdottomasti halunnut istua meidän kans siihen. Inga yritti kovasti selittää pojalle, et me taidetaan olla liian vanhoja sille. Se luovutti vasta sitten, kun mä aloin selittämään sille kovaan ääneen suomeksi yhteystietojani. :D

Meidän olisi pitänyt hakea pojat hoidosta jo kahden aikaan, mutta Inga soitti sinne, ja ilmoitti meidän tulevan vähän myöhemmin. Oli nimittäin niiiiin upea päivä, joten ei kaupunkia niin nopeasti voinut jättää! Kierreltiin vaatekauppoja, kirjakauppoja (ne on aivan ihania täällä!) ja sisustuskauppoja. Yksi sisustuskauppa oli kyllä niin ylitse muiden, sinne täytyy kyllä äiti joskus viedä! Stuttgartissa riittäisi nähtävää monelle muullekin päivälle, eli sinne kyllä päästelen junalla vielä. Nyt tiedän jo muutaman tosi kivan paikan, missä täytyy varmasti poiketa!

Kotimatkalla poikettiin vielä syömässä jäätelöä. Täältä etelä-Saksasta saa niitä ihania italialaistyyppisiä jäätelöitä mielettömän halvalla. Kaksi palloa 1,40e ja siihen 'aitoon' vohveliin. Ai että.


PS.
Oktober-asu valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti