sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Paras päivä! vol.1

Lauantai 4.9. oli ihan huippu päivä aamusta yöhön asti!

Heräsin yllättäen ihan virkeänä viiden tunnin yöunien jälkeen seitsemältä (perjantaina oli ne synttärit), pakkailin Karlsruhen päiväreissua varten tarvittavat kamat kasaan. Aamupalan jälkeen koko perhe pakattiin autoon ja mut heitettiin juna-asemalle. Olin niin innoissani, oli niin kiva päästä yksin kiertelemään päiväksi isoon kaupunkiin! Ja sääkin oli ihan huippu, aurinko vaan paistoi.

Tunnin junamatkan jälkeen saavuin Karlsruhen aikas isolle Hauptbahnhofille, eli päärautatieasemalle. Asemalta ulos astuttuani marssin kunnon turistin lailla infopisteeseen, hommasin kaupungin kartan ja sain selville parhaat ostospaikat.  Sellainen viitisen tuntia hurahtikin ihan mielettömän nopeasti kaupunkia ihastellessa, kaupoilla ja välillä kahvilla ja syömässä käyden.

Katsokaa nyt, kukkia. Ja aurinkokin paistaa. Oli ihan kuuma.

Ja voih, Karlsruhe on todellakin niiiiin kiva! Tunnelma kaupungissa on niin keski-eurooppalainen; paljon kukkia (niin täällähän siis ihan kaikki kukat kukkii vielä täysillä) ja suihkuläheitä, puistoja ja aukioita, pieniä kujia, vanhoja ja uusia taloja sekaisin, joka puolella kahviloita... Ihan huippua! Ja erityisesti muuten leipomoita Karlsruhessakin oli paljon ja hinnat niissä on enemmän kuin ok.

Ja niin, sitten ne ostokset. Vaatteiden osalta tarjonta on melkolailla samanlaista kuin Suomessakin. Olihan siellä nyt tietty enemmän kaikkia kauppoja ja paljon sellaisia ketjuja, joita ei Suomessa oo (Promod, Pimkie etc.). Niin ja tietty H&M joka nurkalla. Kuitenkaan mitään maatamullistavaa ei siltä osin ollut. Tai sit vaan ajattelin niin, koska enemäpää vaatteitahan mä en oikeastaan tarvitse..... No, mut yksi college-paita nyt tarttui kuitenkin mukaan. Ei mulla oo sellaista täällä, ei oikeesti oo! :D

Mutta voi veljet sitä kenkä- ja laukkutarjontaa! Oikeasti. Miksi Suomesta ei löydy ikinä mitään niiiiin kivaa? Miksi suomalaiset ostaa vaan tylsiä kenkiä, jolloin kaupoissakin on tylsiä kenkiä. No, täällä ei kuitenkaan ollut paljoakaan tylsiä kenkiä. Vietin yhdessäkin valtavassa kenkätavaratalossa (!) varmaan tunnin ja yhdessä vaiheessa seisoinkin jo kolmen kenkälaatikon kanssa valmiina menemään kassalle. No, sain kuitenkin karsittua yhteen pariin. Syysnilkkurit lämpöisellä vuorella, järkevällä korolla ja no, ihan sikahienot noin muuten vaan! Sellaiset luistinkengät! :D

Sitten mun oli vähän pakko ostaa edulliset perusballerinat, koska omat ballerinat hiersi jo heti aamusta niiin paljon. Pakko-ostos! Ja sitten. Menin FootLockeryyn. Ja näin siellä punaiset Conversen light acousticit varrettomina. 39,99 euroa. Ja mun koossa. Ainakin Anni-Lotta ja äitikin varmaan tietää, kuinka kauan oon jauhanut punaisista varrettomista Converseista ja nyt mulla on ne! Oon ihan superiloinen! Ja heei, ne on oikein käytännölliset myös täällä lasten kanssa ollessa. Ja hyvät jalkaan. Ja puolet halvemmat kuin Suomessa. Oikein oikeutettu ostos siis.

Kauppakuja.

Parien sukkahousuostosten ja tarpeellisten hiustenhoitojuttujen löytämisen jälkeen olinkin sitten kolmen aikaan valmis lähtemään kotia kohti. Vaikka kyllä tuolla saisi aikaa kulumaan helposti pari päivääkin. Suunnistin itseni kartan kanssa takaisin asemalle, hommasin itselleni lipun junaan ja pienen harhailun (ja infopisteellä käynnin) jälkeen löysin itseni oikeeseen junaan. Ja nukuin koko tunnin matkan Eppingeniin.

Niin onnistunut reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti