lauantai 18. syyskuuta 2010

Ritarileikkejä ja lautasten viskomista

Hallo! Perjantai-iltapäivä kului Lassen kanssa askarrellessa. Lasse halusi ehdottomasti ritarivarusteet ja niitä me sitten väännettiinkin tunnin verran. Minä leikkasin, liimasin ja käytin kaiken mielikuvitukseni (käytössä oli foliota, pahvia, liimaa ja sakset) kun Lasse keksi mitä ihmeellisempiä tarpeita. Voin kertoa, ei oo mikään helppo juttu vääntää paperista just tietynlainen ritarin kypärä... :D

Ritari Adler
No mut, aika hienot varusteet tuli. Vai mitä? Uupumaan jäi vielä käsi-, jalka-, selkä- ja vaikka-mitkä panssarit. Sovittiin, et tehdään ne sit vähän myöhemmin. Talouspaperirullatkin pääsi jo loppumaan. :D

Iltapäivällä saatiin vieraita. 2-vuotias Johanna ja 5-vuotias Benedic (nimi-innoitus paavilta?) tulivat leikkimään meille. Ja voi, viisi lasta on liikaa. Viisi riehuvaa lasta on aivan liikaa. Siitä ei seuraa muuta kuin nenäverenvuotoa ja aupairille päänsärkyä. Oikeasti, mun päätä ei särje ikinä. Perjantai-iltapäivällä särki.





Olinkin oikein tyytyväinen, kun lapset saatiin nukkumaan ja mä pääsin hengähtämään. Inga tuli sitten kuitenkin pian kysymään, lähdenkö sen kanssa jonkinlaisiin häitä-edeltäviin-posliinin-särkemisjuhliin. En ihan tajunnut sitä juhlien ideaa Ingan selittäessä, kyseessä kun ei ollut polttarit vaan hääparin itse järjestämät juhlat. Sen verran mielenkiintoiselta homma kuitenkin kuulosti, että totta kai lähdin mukaan!
Onnea vain hääparille!


Ja hyvä että lähdin, oli nimittäin hauska ilta! Käveltiin Ingan kanssa paikallisen futisseuran talolle kangaskassit täynnä vanhoja lautasia. Itse juhlapaikan piha oli täynnä rikottuja posliinijuttuja. Me heitettiin myös omat tuomisemme siihen kasaan. Mun vieressä oli mies, joka heitti sinne pesualtaan! :D Tän tarkoituksena on tuoda onnea tulevalle hääparille, joka joutuu sit siivoamaan kaiken sotkun.

Juhlissa oli kaljarekka. Ja iloista palvelua nahkahousuissa!
Juhlat oli siis hääparin pitämät, häitä edeltävät, kaikille avoimet juhlat. Morsian työskentelee lasten päiväkodissa, siitä Inga tunsi hänet. Juhlat oli järjestetty Baijerilais-teemalla, joten vieraat oli pukeutuneet perinteisiin baijerilaisasuihin; miehet nahkahousuihin ja naiset dirndl-mekkoihin! Oli muuten hauskaa katseltavaa! Paikka oli myös koristeltu Bayern Münchenin futisjoukkueen viireillä ja muuten vaan teemaan sopivasti. Ruokaa ja juomaa oli myös tarjolla yllin kyllin! Aika mahtavat juhlat siis!
Illan lyhyimmät nahkahousut.
Mä join jopa vähän vaaleaa Palmbraunin olutta, mutta pahaahan se oli yhä edelleen! Bratwursteihinkaan en koskenut :D Bretselit, salaatit ja tietty kaikki makeat jälkkärit maistuivat kuitenkin.
Nää on niitä bretseleitä! Vieressä makkarapata...

Päiväkodin tätejä hienoissa mekoissaan laulamassa onnittelulaulua.
Oli tosi hauska jutella ihmisten kanssa ja kokea tällainen saksalainen tapa! Muutamat kyllä puhui niin vahvaa baijerin murretta, että en ymmärtänyt siitä mitään. Se kuulostaa oikeasti vain siltä, kun joku murisisi suu täynnä ruokaa! :D Sainpahan hankittua myös itselleni lainaan dirndlin Oktoberfestejä varten yhdeltä poikien lastentarhanopettajalta (ton pinkkiessuisen tuosta ylläolevasta kuvasta!)

Tänään lauantai-iltana suuntaankin sitten Heilbronniin uusien tuttavuuksien kanssa. Jännää tutustua taas uusiin (oman ikäsiin) saksalaisiin! Toivottavasti pysyisin hereillä edes puoleen yöhön... :D

Ps. Tää Blogger heittää tän kirjoituksen rivivälit ihan miten sattuu, outoa........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti