keskiviikko 13. lokakuuta 2010

I heart Heidelberg

Olin tiistaina Heidelbergissa ja olisin voinut jäädä sinne. Heidelberg on ihana, koska...

- tunnelma kaupungissa on tosi kansainvälinen. Syynä tälle on suuret turistimäärät (joo, siistiä nähdä japanilaisia! :D), vaihto-opiskelijat ja se, että NATO:n Euroopan päämaja on kaupungissa (jee, paljon jenkkejä).

- Heidelbergin yliopisto (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg) on tosi kovatasoinen; Saksan paras, arvostetuin ja vanhin (perustettu 1300-luvulla!) ja 30 Nobel-palkinnon saaneen opinahjo. Eikä todellakaan tule väheksyä myöskään aivan ihanaa yliopistokampusta.


- Ihmiset ovat tyylikkäitä Heidelbergissä. Rennon ja arvokkaan tyylikkäitä, juurikin klassisen yliopisto-opiskelijoiden näköisiä. Eivät ehkä ihan muodin aallonharjalla surffaajia, vaan ennenkaikkea tyylikkäitä. Niin siis tyylikkäitä.

- Heidelbergissä paistaa aina aurinko. Aina.

- Kaupungissa on oltava kattava kulttuuri- ja iltaelämätarjonta, koska joka puolella ainakin oli mainoksia kaikenlaisista tapahtumista ja clubeista.

- Kaupunki on vaan niin nätti. Vanhoja, mutta hyvinhoidettuja taloja, kapeita kujia ja yleinen siisteys (täällä Saksassa nyt on kyllä joka puolella todella siistiä). Ja hei, kaupungin sijainti (Neckar-joen varsi, syvä laakso) takaa aika mielettömät maisemat.


- Ostosmahdollisuudet. Ja kahvilat.

- Keskeinen sijainti Euroopassa. Junalla nopeasti minne vaan.

Kaiken kaikkiaan Heidelberg olisi ihan loistava opiskelukaupunki, ainakin esimerkiksi yliopistovaihtoa ajatellen. Suurensuuri  kaupunki ei ole noin 150 000 asukkaallaan, mutta tosiaan junamatkan päässä odottavat monet suurkaupungit. Haahuilin tiistaina yliopiston ruokala-alueen läpi, ja voi kuinka olisi tehnyt mieli olla yksi niistä sillä nätillä sisäpihalla syksyisessä auringonpaisteessa ruokailevasta opiskelijasta. Joo-o, nyt ne vieroitusoireet opiskelun puutteesta ovat iskeneet... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti