keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Deutsch für Fortgeschrittene

Maanantaiaamuna niin Kjell kuin Ingakin olivat kipeinä, joten me oltiin koko päivä yhdessä kotona. Vanhemmat pojat oli ihan iltaan asti päiväkodissa, josta johtuen meillä olikin (ihanan) rauhallinen päivä. Aamusta lähdin Kjellin kanssa parin tunnin lenkille, jotta Inga sai nukuttua vähän lisää ja päivällä me käytiin kauppareissulla ja syömässä kiinalaisessa. Kjellkin osasi jo niin hienosti juoda isosta lasista itse pillillä Apfelschorlensa! :)

Illalla lähdinkin sitten ekaa kertaa vaikeampaan kielikouluun Sinsheimiin. Kielikurssi on aina maanantaisin ja keskiviikkoisin 20.10-21.40, siis VAIN puolitoista tuntia kerrallaan. Mieletön parannus siihen kahdeksaan tuntiin viikossa... Minun täytyy aina ensiksi matkustaa bussilla täältä Elsenzistä Eppingeniin ja Eppingenissä juosta äkkiä junaan, joka vie minut sitten vartissa Sinsheimiin. Maanantaina kuitenkin missasin junani, ja näin ollen Inga houtui heittämään minut kurssipaikalle... :D Täytyy muuten mainita, että julkisissa kulkuneuvoissa tutustuu mitä parhaiten uusiin ihmisiin, maanantainakin juttelin koko bussimatkan futistreeneistään palavaan poikaporukan kanssa!

Huomasin aikas nopeasti, että tämä uusi kielikurssi on tosiaan sen neljä tasoa korkeampi kuin vanha kurssini. Muut kurssilaiset puhuivat kaikki tosi sujuvasti saksaa ja heillä oli jo aika mieletön sanavarasto. No, mukana pysyin koko puolitoistatuntisen ajan (ja hei, katsoin kelloa ekan kerran vasta puoli kymmeneltä!). Opiskelu tuntui heti jo enemmän opiskelulta ja koko ajan täytyi oikeasti ajatella ja rasittaa aivojaan :D Fiilis kotimatkalla olikin aika hyvä, oli nimittäin tosi kiva oikeasti vähän virkistää tätä aivotoimintaa sellaisen puolivuotisen loman jälkeen!

Me saatiin muuten jopa läksyjä tunnilta, lauseiden kirjoittamista. Ihan hyvä juttu, en olekaan kirjoittanut saksaa juuri ollenkaan täällä. Ehkäpä se aktivoi vähän miettimään kielioppiakin tarkemmin. Ja täytyy muuten mainita vielä täälläkin, että luin tunnilla ääneen kappaletta saksalaisesta taiteilijasta ja sain osakseni lukea 77-sanaisen lauseen... Ihan selkeä juttu oli sitten lähteä sen sisältöä availemaan. :D

Ihan luottavaisin mielin kuitenkin mennään tänäänkin kurssille ja eikös sitä niin sanota, että vähän parempien kanssa oppii nopeammin..? Sitä mä ainakin toivon, sillä ilmoittauduin jo osallistuvani saksan kielen tämän ylimmän tason kansainväliseen tasokokeeseen, joka on tammikuun lopulla. Siitä pitäisi tämän open ja Ingankin mukaan olla oikeasti paljon hyötyä ihan työmarkkinoillakin, jos nyt vaan millään kykenen sitä läpäisemään... :D

2 kommenttia:

  1. Toi vähän parempien kanssa kehittyy nopeammin pätee vain urheilussa. Koulussa huonompia vain kiusataan.

    VastaaPoista
  2. Ou nou, täytyy alkaa siis psyykkaamaan itseäni ilkeiden venäläisnaisten varalta...

    VastaaPoista