maanantai 15. marraskuuta 2010

Tulevaisuudensuunnitelmia...

Minulla on tässä ollut koko syksy aikaa miettiä tulevaisuuttani. Jo vuosia se kauppakorkeakoulu on tuntunut varmalta valinnalta, mutta tämän syksyn aikana ajatusmaailmaani on tainnut hiukan avartua. Olen nimittäin alkanut pohtimaan aivan uusia ja erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja.


1. Taideterapeutti
Metodeinani olisivat muovailuvahailu, sormiväreillä maalaaminen ja värityskuvien täyttö tylpillä puuväreillä. Muovailuvahoja saisi kerrankin sekoittaa keskenään, sormivärejä ei rajoitettaisi pelkkiin sormiin ja värityskuvien Nalle Puh saisi olla vaikka violetti. Tarjontaa olisi luonnollisesti niin yksityishenkilöille kuin kokonaisille firmoillekin. Tapauskohtaisesti räätälöitynä - on sitten tarpeena viikonloppukurssi, seminaari tai kompakti itseopiskelupaketti. Kaikki hyvin anonyymisti ja sopuhintaan Aureen perämetsissä sijaitsevasta kurssikeskuksesta.

2. Äänikirjojen lukija
Voisin erikoistua Grimmin veljesten satujen pahishahmoihin. Näin alkajaisiksi voisin antaa ääneni Lumikuningattarelle. Vankka työkokemukseni ja pitkä suosittelijoiden lista pitäisivät huolen siitä, että tätä jaloa ammattia varten minun ei tarvitsisi lukea yhden yhtä pääsykoekirjaa tai osallistua tentin tenttiin. Ja pahikset puhuvat muuten aina saksaa. Suomalaisittain murtaen.

3. Leipuri
Jos pestautuisinkin jonkinlaiseksi kisälliksi/työssäoppimaan johonkin näistä Saksan miljoonista leipomoista. Sitten voisin kaikenmaailman herkkutorttujen reseptit takataskussani palata Suomeen ja jakaa tätä iloista hiilihydraattipommisanomaa. Ja leipurihan ei ole uskottava, jos sen posket eivät näy takaapäin katsottaessa. Olisi siis vähän pakko kaapia aina kulho tyhjäksi ja tehdä testimaistelut joka erästä.

4. Rakennusmestari
Legoilla rakentaessa sitä on aika nopeasti oppinut, millaiset rakenteet kestää, kantaa ja selviää 2-vuotiaan hyökkäyksestä. Eli toisinsanoen olen oppinut jo käytännössä oleellisimmat fysiikan lait ja nykypäivänä niin tavallisiin, mutta aina yllättäviin luonnonmullistuksiinkin osaan reagoida nopeasti. Eli tähänkin ammattiin voisin siirtyä käytännössä ilman sen suurempia ponnisteluja koulun penkillä. Pelkkää rakentajan uraa en näe vaihtoehtona, sen verran kunnianhimostani on sentään vielä jäljellä.


5. Matkaopas
Tai siis sellainen Matkapassi-ohjelmasta tuttu seikkailija, jonka matkat tuotantoyhtiö  maksaa kaikenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin. Ja sitten tämä seikkailija pääsee laskemaan köysiradoilla Himalajan vuoristoissa ja osallistuu Rion karnevaalien pääkulkueeseen sulkapuvussa. Minä en kyllä suostuisi seikkailijamatkailijankaan roolissa syömään makkaraa. Mutta matkailla voisin siis oikein mielelläni.


Voi tätä valintojen maailmaa!




Ps. Joo joo iskä, laitetaan vaan ne kauppiskirjat pian tilaukseen! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti