torstai 4. marraskuuta 2010

Suomikuvaa

Olen tässä kahden ja puolen kuukauden aikana käynyt aika monet keskustelut saksalaisten kanssa rakkaasta kotimaastani. Muutamat jutut ovat toistuneet usein ulkomaalaisten tietämyksessä Suomesta...

° Masentuneisuus ja korkeat itsemurhatilastot. "Kun teillä on siellä niin pimeää ja pitkä talvi ja kaikkea!" Juu, kyllä on. Tämän takia Suomen väkiluku onkin pysynyt niin alhaisena. En sentään ole kertonut tästä Parkanon muutamien vuosien takaisesta, melko kyseenalaisesta tittelistä Suomen synkinpänä kuntana. Eihän se nyt voi sitä paitsi olla...

° Tango. Tämä on yllättänyt ainakin minut. Monet tietävät täällä, että me suomalaiset tanssimme mielellämme tangoa ja meillä on ihan omat tangojuhlatkin. Sitten olen saanut kertoakin maamme tanssilavakulttuurista ja Seinäjoen tangomarkkinoista. Viime viikonloppuna katsomamme saksalaisen tv-sarja Tatortinkin (siis sen, mikä oli kuvattu Suomessa) jakson nimikin viittasi tangoon.

° Koulutus. Kaikki suomalaiset ovat korkeastikoulutettuja ja koulutusjärjestelmä noin yleisestikin huippu. No, onhan se.

° Kala. Suomalaiset syövät paaaaljon kalaa. No, ainakin enemmän kuin täällä sisämaassa asuvat saksalaiset, totta. Mutta ei nyt paria kertaa viikossa enempää, keskimäärin.

° Mäkihyppääjät. Matti Nykänen ja Janne Ahonen tunnetaan täällä. Liekö tämä sitten hyvä juttu... Ensimmäisinä päivinänikin täällä Christian tuli kertomaan minulle iloisesti, että Nykänen joutuu vankilaan. Ylläri.

° Mika Häkkinen.  Hänestä saksalaiset pitävät. Se on kiva se. Mika on kiva.

1 kommentti:

  1. hahaa :D mulle vain ihmetellään, että miten ihmeessä sulla voi olla kylmä kun oot kerran Suomesta. "Mikä ihmeen suomalainen sä oot, hä?"
    Ja Perry tykkää myös Mika Häkkisestä.

    VastaaPoista