sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kotiseutua


Olen tässä ehtinyt nyt viikon aika tutustua tähän pieneen Elsenzin kylään. Tämä kuuluu siis Eppingeniin, jonka keskusta on tuossa noin 5km päässä täältä meiltä. Eipä täällä juuri paljoa parin kaupan ja kampaamon lisäksi keskustassa ole.



Voi miten saksalaista! Sehr hübsch! Ja tässä on muuten kans esimerkki siitä, että täällä on paljon rivitaloja, joista jokainen yksittäinen asunto/talo voi olla ihan erilainen. Yksikin rivitalo tässä lähellä on oikeastaan kolme ihan erityylistä omakotitaloa lätkäistynä yhteen. Inga selitti, että tämä johtuu siitä, että täällä Saksassa on niin paljon asukkaita, mutta vähän tilaa. No, kyllähän tossa nyt vähän niitä kallisarvoisia neliömetrejä säästyy... :D



Kivoja pieniä yksityiskohtia täällä on aika paljon. Skandinaavinen yksinkertaisuus on ainakin tälläisissa pikkukylissä yliarvostettua. Värit on jees, koukeroiset puutarhat samaten ja mitä nyt turhaan miettiä mitään ympäristöön soveltuvuutta.

Kotikatua
Tai no, yleistin kyllä äsken aika pahasti saksalaista rakennustyyliä. Tää mun asuinalue on oikeinkin selkeälinjaista, mutta väreistä ei olla kuitenkaan säästelty. Täällä on ihan ok, jos talo on pinkki ja siinä, missä Suomessa on radikaalia maalata huoneen seinä punaiseksi, täällä talon yksi ulkoseinä voi olla punainen. Tämä mun asuinalue onkin kyllä ihan muutaman vuoden vanha ja uusia taloja rakennetaan yhä.

Ulapalle katselen näin.

Oon nähnyt tällä reissullani kaksi järveä, joita minut on viety oikein varta vasten katsomaan. 'Järvet' ovat todellisuudessa olleet näin suomalaisen näkökulmasta pikkuruisia lampia - vähän suurempia kuin jääkiekkokaukalot. No, ihan kaunista silti. Olisi silti kiva näyttää näille vaikka Aurejärvi!



 Ja loppukevennyksenä tuttuja paikallisen kaupan edustalta. Hyvä Häkkinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti