sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Weihnachtseinkaufen

Lasse ja Rasmus lähtivät perjantaina Omalle ja Opalle Throchtelfingeniin koko viikonlopuksi laskettelukurssille, joka tarkoitti sitä, että tämä viikonloppu olisi hiukkasen helpompi. Pääsinkin lähtemään koko lauantaipäiväksi Stuttgartiin ostoksille Anni-Lotan kanssa.


Ja kyllä muuten meni nopeasti ne seitsemän tuntia, jotka Stuttgartissa vietettiin! Ensinnäkin suurinpiirtein kaikki saksalaiset olivat päättäneet lähteä lauantaina ostoksille. Tämähän tuli suurena yllätyksenä Anni-Lotalle ja minulle - siis haluaako joku muukin ostaa joululahjojaan paria viikkoa ennen joulua lauantaina?! No, parit lahjat löydettiin ja vähän vaatetta uuden vuoden pippaloitakin ajatellen. Ja tietenkin me myös syötiin hyvin, olinhan sentään liikenteessä Anni-Lotan kanssa. Tai hyvin ja hyvin, ylihintaista kiinalaista, mutta paljon ainakin.


Illansuussa eksyttiin vielä Stuttgartin joulumarkkinoillekin. Jos vain meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisi ollut tosi mielenkiintoista tutkia kaikki noita pieniä mökkikojuja, juoda glühweinia (yök) ja nauttia ihmistungoksesta (=joulutunnelmasta). Aivan mielettömän hienot ja näyttävät joulukoristukset olivat kyllä Stuttgartissa! Stuttgartin juna-asemalla pääsin taas kerran nauttimaan Stuttgart21-mielenosoittajien mekastuksesta.

Tänään aamulla Inga lähti Kjellin kanssa uimahalliin ja minä lähdin sitten lenkille hyvän sään innoittamana. Lämpäasteita kolme, aurinko paistoi ja ei lunta eikä loskaa. Tuntui aika uskommattomalta juosta ihan vihreiden peltojen keskellä joulukuun puolessa välissä. Lasse ja Rasmus tulevat vasta huomenna kotiin, joten vielä saa nauttia rauhasta. Ja tietty Kjellin seurasta.


Ps. Tasan kaksi viikkoa Suomi-lomaan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti