torstai 16. joulukuuta 2010

Kahdeksan yötä jouluun on...

Täällä Saksassa tapahtuu ja on tapahtunut seuraavaa....

- Olen paketoinut joululahjoja. Näpertely on aina kivaa. Tänä vuonna pakkausteemana on hyvin tiedostavasti kierrätys.  Tuo pakettikasa tuo kivasti joulutunnelmaa tänne huoneeseeni. Hitsi, kun en saa itse avata noin montaa lahjaa jouluaattona. :(

- Kävin eilisellä kielikurssitunnilla keskustelun siitä, onko Hans Christian Anderssen tanskalainen vai saksalainen. No tanskalainen tietenkin! Hei, ihan kuin Nils Holgersson muka puukenkineen olisi saksalainen...!?!!

- Olin joululahjaostoksilla Sinsheimissa. Saatoin löytää itsellenikin joululahjoja. Ja vanhemmat, jos ette tyydy saksalaisiin herkkusuklaisiin (Lindt!), lähettäkää rahaa!

-  Olen lukenut pääsykoekirjoja. Kirjathan julkaistiin tämän kuun alussa ja kävi sinänsä ihan hyvä tuuri, että kaksi kirjaa neljästä on täysin samat kuin viime keväänä. Harmi vain, että toinen niistä kirjoista on Johtaminen ja organisointi globaalissa taloudessa. Ekalla lukukerralla nukahdin kesken lukemisen vaatimattomasti joka toinen sivu. Samoin kävi viime keväänä. Enteilee hyvää.

- Huvituin tänä aamuna Christianin netistä tilaamista Fazerin TuttiFrutti-hedelmäkarkkisäkeistä (oikesti, niitä karkkeja oli varmaan kilo). Anni-Lotta jätti vierailullaan tänne pussin niitä karkkeja ja Christian innostui niistä. No, onhan se ihan fakta, että mistään muualta ei saa niin hyviä hedelmäkarkkeja kuin Suomesta.

- Hengaillut nukkuvan Kjellin kanssa. Keskiviikkona ja torstaina Lasse ja Rasmus ovat tulleet kotiin vasta iltapalalle, joten päiväni ovat olleet käytännössä melkoisen helppoja. Ja viikonloppua kohden paranee vaan, sillä isommat pojat matkustavat viikonlopuksi taas isovanhemmille laskettelukurssille.

- ...jos nyt sääolosuhteet antavat vaan myöden. Tänne on luvattu aikamoisia lumimyrskyjä ja Keski-Euroopassahan ei tunnetusti saa käyttää nastarenkaita, jolloin liikenne on aivan jumissa jo muutaman lumisentin takia. Puhumattakaan pakkasesta.

- Laskenut päiviä Suomeen lentämiseen. Enää yhdeksän kokonaista päivää! 26. päivä lähden sitten aamulla jo ennen aamukuutta kohti Frankfurtin lentokenttää ja kohti kavereita, perhettä, Santeria, omaa sänkyä ja kotia, kala- ja keittoruokia, Tikiä, jäätäviä pakkaslukemia, omaa vaate- ja kenkävarastoa, elämää ilman pyykkäystä ja tiskausta (joo, pidän kotiani Täyden palvelun majatalona, kiitti äiti!), parturia, teatterireissua Seija-mummun kanssa... Paljon on odotettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti