perjantai 3. joulukuuta 2010

Eklig!

Lapsillahan tunnetusti leviävät kaikenmaailman taudit mielettömän nopeasti. Eilisen ja tämän päivän aikana olen päässyt kokemaan tämän taas ihan omakohtaisesti. Eilen Kjell tuotiin kesken päiväkotipäivän kotiin, kuumetta oli ilmeisesti jonkun verran. No, eipä siinä mitään, Kjell tuntuu kuumeilevan aika tarkasti kuukauden välein. Kipeän Kjellin hoito on kuitenkin ylihelppoa - poika nukkui eilenkin päiväunet näppärästi yhdestä viiteen. Sain siis näpertää koko päivän joulukortteja, kuinka siistiä!

Tänä aamuna Kjell olikin jo terve ja kaikki pojat lähtivät päiväkotiin. Leppoisan aamuni keskeytti kuitenkin Ingan soitto:"Jungen haben Läuse". "Sie haben was?" "LÄUSE! LICE!" Voi saakeli, hienoa. Jos jokin lastentauti on ällöttävä, etova ja josta mulla ei ennenkaikkea ole (luojan kiitos!) kokemusta, on täit. Ja nyt sitten tänään Lassen ja Rasmuksen päästä oli löytynyt niitä. Eipä siinä mitään, poikien hiukset pestiin moneen kertaan täishampoolla ja kaikki petivaatteet, sisä- ja ulkovaatteet, pehmolelut ja pyyhkeet pesuun. Onneksi selvisin juuri Kielin-matkan pyykeistä... Tarkastettiin tietenkin Ingan kanssa toistemme hiuksetkin täikammalla ja onneksi ei kummankaan päästä löytynyt niitä saakelin otuksia. Onni oli myös, että ulkona oli tänään viitisen astetta pakkasta, joten heittelin peittoja ja tyynyjä ulos pakkasen desinfioitavaksi. Kokonaisuudesssaan, hyi että!

Iltapäivällä mentiin sitten poikien kanssa pulkkamäkeen. Ihan meidän talon vieressä on loistava rinne pulkkailuun! Pitkä, sopivan jyrkkä eikä pelkoa autotielle ajamisesta. Ja koko päivän aurinkoa kohti, sillä rinnettää reunustaa viiniköynnökset. Välillä käytiin vaan kotona tankkaamassa pitsaa. Tämän päivän kaltainen sää olisi juuri passeli talvisää: -5° pakkasta ja aurinko paistaa.

Mutta joo. Jälleen viikonloppu edessä. Huomenna Eppingenissä olisi joulumarkkinat, katsoo nyt ehdinkö poikkeamaan siellä. Maanantaina täällä on jonkinlainen Christkind-pyhäpäivä (edit. Eikun Nikolaus-päivä, jouluaattona tulee ilmeisesti vasta Christkind! :D), jolloin christkind tuo yöllä lahjoja ulos jätettyihin kenkiin. Täytyisikin avustaa christkindiä ja paketoida hommaamani lahjat. Maanantai-iltana täytyy tietenkin seurata myös silmä kovana netistä linnan juhlia.

2 kommenttia:

  1. EEEEKLIGGG!!!!!!!!

    Nää on kummallisia nää näiden juhlameiningit, ku meille tulee maanantaina Nikolaus ja Christkind tulee jouluaattona... Tai sit en oo ymmärtänyt mitä mulle on puhuttu!:D

    VastaaPoista
  2. Eiku hetkonen, Nikolaushan meillekin maanantaina tulee! Oon sekoillut näiden kanssa koko syksyn! :D

    VastaaPoista