sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Bad Wimpfen & Trochtelfingen


Tämä viikonloppu meni nopeasti ohi. Perjantaina Lasse ja Rasmus pääsivät kuin pääsivätkin runsaasta lumesta huolimatta lähtemään Omalle ja Opalle laskettelukurssille. Minun iltani kuluikin sitten lapsenvahtina Ingan ja Christianin ollessa työpaikkansa pikkujouluissa. Oli kyllä melkoisen rankkaa - Kjell nukahti noin klo 18.15...

Lauantaina oli mielettömän hieno sää! Lunta oli satanut vielä hiukan lisää, pakkasasteita oli viisi ja aurinko paistoi. Aamupäivällä oltiinkin Kjellin kanssa ulkoilemassa ja iltapäivällä käytiin Ingan kanssa juoksemassa (tarpomassa hangessa) tunnin lenkkikin. Illalla suunnattin Ingan kanssa Bad Wimpfen -nimiseen kaupunkiin joulumarkkinoille. Bad Wimpfen on tunnettu entinen kylpyläkaupunki, samaa sarjaa Baden Badenin kanssa. Pelipaikalle päästyämme meille selvisi aika nopeasti, että ne markkinat olivatkin olleet jo edellisenä viikonloppuna. No, se ei hirveästi haitannut, sillä kaupungissa oli paljon nähtävää muutenkin!


Kiertelimme mielettömän idyllistä ja tunnelmallista vanhaa kaupunkia ristiin rastiin. Talot olivat niin strereotypisen saksalaisia ja aivan mielettömän kauniisti koristeltuja. Kauppojen näyteikkunat olivat myös todella huolella koristeltuja, samoin kuin sisäänkäynnit! Paikasta tuli paljon mieleen Tallinnan vanha kaupunki kaikkine kapeine kujineen, katuineen sekä käsityöliikkeineen.


Illalla oli vielä muutama aste pakkasta ja lunta melkoisen paljon. Bad Wimpfen olikin todellinen joulukylä lauantai-iltana!


Turistina Bad Wimpfenissä


Sunnuntaiaamuna lähdettiin heti aamupalasämpylöiden jälkeen ajamaan kohti Trochtelfingeniä. Puoli kymmeneltä me olimmekin jo seuraamassa Lassen ja Rasmuksen laskettelukurssia. Hienostihan siellä jo alas rinnettä tultiin! Päivä kuluikin sitten isovanhemmilla syödessä ja kahvitellessa. Kuuden aikaan olimme lopulta takaisin kotona.

Ruututakkiset Rasmus ja Lasse
Kjell & Inga

Inga, minä, Kjell, isoäiti Ute ja Christian




Ja voi veljet, ensi viikolla tähän aikaan olen jo toivottavasti kotona! Elleivät nyt noi saakelin lumimyrskyt sekoita minunkin lentoani... Frankfurt-Hahnin kentältä on ainakin tällä hetkellä päässyt koneet aika hyvin lähtemään, itse Frankfurtin kentällä on mielestäni ollut enemmän ongelmia. No, täytyy nyt toivoa parasta! Ja ensi viikollahan on tietty jouluaattokin - ekaa kertaa ulkomailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti