maanantai 21. maaliskuuta 2011

Sairaskertomuksia

Minulla on aina ollut vähän kammo lääkäreitä kohtaan. Tai ei oikeastaan lääkäreitä, vaan niitä kaikkia sairauksia kohtaan, jotka ne lääkärit ihan varmasti minustä löytävät. Onneksi en olekaan joutunut käymään perus ikätarkastuksia lukuunottamatta lääkärissä juuri ollenkaan.

kuva


Paitsi viimeisen kolmen viikon aikana kaksi kertaa. Se mukava mahatauti ei siis ollut hellittänyt vielä tänä aamunakaan ja iltapäivällä Inga passitti minut jälleen lääkärin juttusille. Viime kerralla samasta asiasta lääkärille mennessäni, olin varma, että lääkäri diagnosoisi minulle vähintäänkin akuutin keliakiakin, joka on jo tuhonnut koko suolistoni ja vaatii pikaista leikkaushoitoa. Pettymys olikin aikamoinen, kun sain vain antibioottikuurin ja levyn jotain muita lääkkeitä (ei ihan selvinnyt mitä ne olivat). Tämänpäiväisellä lääkärireissulla sain yllätyksekseni ihan itse toivoa, millaisia troppeja haluaisin vatsavaivoihini. Pari pätevän kuuloista reseptiä, pikaisen-parantumisen -toivotukset ja homma oli hoidettu.

kuva

Apteekkireissun jälkeen selvisi, että olin saanut perus särkylääkkeitä ja niitä sellaisia kapseleita, joita syödään aina reissuilla, että maha pysyisi kunnossa. Onko ne nyt maitohappobakteerikapseleita vai mitä. Aika pettymys. Tälläkin kertaa siis kyseessä oli perusmahavaivat. Päätin kuitenkin jo tässä vaiheessa, että tämä vähäpätöinenkin tauti on blogikirjoituksensa ansainnut. Vaikka olisihan tämä juttu ollut varmasti paljonkin mielenkiintoisempi, jos makaisin nyt vatsa tikattuna sairaalan heräämössä.

Kuva
Auringonpaisteessa kyytiä kotiin odotellessani löysin jutusta lisää positiivisia puolia. Taas tuli hyödynnettyä Eurooppalaista sairasvakuutuskorttia ja matkavakuutusta. Olin varma tänne lähtiessäni, että kumpaakaan en tule varmasti tarvitsemaan. Väärässä olin. Ei menneet puhelut Kelalle hukkaan.

Tiedättekös muuten millä saksalaiset hoitavat mahavaivansa? Cokiksella (ei missään nimessä Fantalla), suolabretzeleillä ja Zwiebackeilla (ne ovat sellaisia kuivattuja, makeita paahtiksenpaloja). Tämän päivän ruokavalioni onkin koostunut kolmesta Zwiebackista ja banaanista. Tämähän on huomattavasti tehokkaampi tapa laihtua kuin ne saakelin hiostuttuvat lenkkipolut! ;)


Ps. Ja kuvituksena siis tämänhetkinen ruokavalioni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti